Natuurinclusief met NMO en LO 9 februari 2023 = VOL Mocht je alsnog interesse hebben, mail ons!

Voor wie: Agrariërs die meer willen weten over de toepassing van natuurinclusieve landbouw in de eigen bedrijfsvoering
Wanneer: Donderdag 9 februari 2023
Waar: Landerije de Bunte, Geurdsweg 8 te Oele
Tijden: van 09:00 tot 16:00 uur
Aantal deelnemers: max. 20 personen
Kosten: € 15,- excl. btw voor de lunch, het LNV betaalt de rest, incl. uitgebreide koffie/thee

Wat brengt het je? Meer duidelijkheid in verdienmodellen voor jou als ondernemer wanneer je zou kiezen voor een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering. Oftewel, wat zou jij kunnen toepassen op jouw bedrijf met welk rendement.

Landerije de Bunte in Oele
Zowel in praktijkvoorbeelden, discussie met elkaar als in een rondje over bedrijf en gronden laten we voorbeelden zien hoe wij als Landerije de Bunte in het spanningsveld van natuurinclusiviteit en rendement omgaan met alle zekerheden en onzekerheden.
We hebben ervaring. We hebben cijfers. En we kunnen een schets maken van wat mogelijk is. Daarbij kunnen we ook laten zien wat het nog meer oplevert: dat natuur ontwikkelen en behouden ook een gewènst resultaat kan zijn dat bijdraagt aan voldoening in je werk en je kan uitdagen in je vakmanschap en ondernemerschap.

Samen met NMO, LO en Bijenbeweging
Tijdens de workshop zijn ook Ruud Pleune (Natuur en Milieu Overijssel en Bijenbeweging Overijssel) en Annemarie Kamerling (Landschap Overijsel en Bijenbeweging Overijssel) aanwezig. Ruud heeft in de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende verdienmodellen en zal op deze dag die verdienmodellen toelichten. Uiteraard in een interactieve sessie waarbij jullie als deelnemers ook meewerken om alle voor- en nadelen op een rij te zetten. Annemarie is veldadviseur bij Landschap Overijssel en brengt inhoudelijke kennis mee over bijen en streekeigen landschaps- beheer.

Meld je aan voor deze workshop door het onderstaande formulier in te vullen.

 (*=vereist)

1Wie
2Wat
3Afrekenen
Naam*

Open Dag voor Agrariërs

Voor wie: Iedere boerin of boer die wat wil weten over natuurinclusieve landbouw op Landerije de Bunte
Wanneer: Zie datum op het overzicht
Tijden: Open inloop van 10:00 tot 16:00 uur
Aantal deelnemers: Onbeperkt
Kosten: geen, het LNV draagt de kosten

Wat brengt het je? In je eigen tempo en op je eigen moment kun je een globale indruk kunnen krijgen van wat, hoe en waarom wij de dingen doen. Er zullen overzichten zijn van grondanalyses, kuilanalyses en ecologische rapporten over wat de afgelopen 20 jaar heeft gebracht. Daarbij zullen we laten zien hoe onze dieren zich ontwikkelen en welk machinepark past binnen onze bedrijfsvoering. Een gedetailleerde persoonlijke uitleg zal maar beperkt mogelijk zijn binnen een grote groep mensen, maar je krijgt wel een idee wat deelnemen aan onze andere workshops van een dag of dagdeel je kan opleveren.

Uiteraard zijn we zelf aanwezig om globale uitleg te geven. Daarnaast betrekken we de partners waarmee we samenwerken in de open dag en mogelijk zijn zij ook aanwezig om je verder te informeren. Een maand vóór de open dag zal e.e.a. helder uitgewerkt zijn en deelname van partners concreet.
Meld je aan voor de nieuwsbrief , en volg de sociale media, dan mis je niets.